Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/739-0871

Az elállás jogáról

Fontos tudnia, hogy Önt is megilleti az elállás joga.

 

Az interneten történő vásárlás esetén tisztában vagyok vele, hogy nincs lehetősége a terméket kipróbálni, kézbe venni, személyesen megvizsgálni, így ezt a jogalkotó a termék visszaküldésének jogával kompenzálja.

 

Az elállási jog tehát azt jelenti, hogy ha Ön a vásárlása után két héten belül meggondolja magát, vagyis úgy dönt, hogy a termékre nincs szüksége, az nem tetszik Önnek, jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphet a szerződéstől. Ekkor indoklás nélkül visszaküldheti a terméket a webáruháznak. Ez esetben 14 napon belül visszatérítem a vételárat, amely tartalmazza a szállítási költséget is. Azonban fontos tudnia, hogy a termék visszaküldésének költségei Önt, (vevőt) terhelik, melyről ITT tájékozódhat. 

 

Az elállási jog határideje minden esetben 14 nap, amely a termék átvételétől számít. A fogyasztó a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolhatja elállási jogát.

 

A e-kereskedő szempontjából lényeges kérdés, hogy a vásárló az elállási jogát jóhiszeműen és tisztességesen gyakorolja-e. Amennyiben ez nem így történik, például a vevő a megrendelt termék visszaküldéséről nem haladéktalanul dönt, megkezdi annak használatátaz általa esetlegesen okozott értékcsökkenést meg kell fizetnie. A vevőnek azonban joga van a terméket kibontani és kipróbálni.

 

A vevő elállási szándékát bejelentheti telefonon, hagyományos postai vagy elektronikus levélben (email). A vevőt semmilyen más költség nem terheli, mint a termék visszaküldésének díja.

 

Az e-kereskedő a vételárral kapcsolatosan visszatartási joggal rendelkezik, azaz csak azután kell a vételárat visszatérítenie a vásárló részére, amennyiben a termék visszaérkezett, illetve annak visszaküldése hitelt érdemlően bizonyítást nyert, például a postai feladóvevény másolatának elektronikus levél-mellékletként való elküldésével. A vételárat pontosan abban a formában kell megtéríteni, amilyen módon a fizetés megtörtént, kivéve, ha a vásárló a más módon történő visszafizetésbe kifejezetten beleegyezik.

 

A Fogyasztó az elállási jogát gyakorolhatja az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozatával, vagy a 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet 2. mellékletében meghatározott nyilatkozat-minta útján.

 

Az elállás jogáról bővebben a 45/2014. (II.26.) Kormány rendeletben olvashat.

Amennyiben szeretne élni elállási jogával, minden esetben szükséges kitöltenie az elállási nyilatkozatot, melyet postai úton szükséges visszaküldeni az adott termékkel együtt. A csere vagy visszatérítés csak így lehetséges! Kérem ennek figyelembevételét!  Amennyiben erre nincs lehetőség, akkor e-mailben is jelezheti elállási szándékát az info@gyerekcipo-sziget.hu e-mail címre.

 

Fontos információk az elállásról: 

Elállás esetén a cipőt csak az eredeti dobozában áll módomban visszavenni! Kérem, hogy felpróbálás előtt ne vágja le az eredeti címkéket mert csak azzal együtt tudom visszavenni a terméket!

Kérem, hogy visszaküldéskor a cipősdobozra ne ragasszon, ne írjon semmit, hanem azt valamilyen csomagolóanyaggal vonja be, és arra írjon, vagy helyezzen címkét, így csökkentve a doboz sérülésének lehetőségét! 

Fontos, hogy a cipő dobozon belüli csomagolását is hagyja sértetlenül (eredeti selyempapírral küldje vissza)! 

Kérem, gondoljon arra, hogy az áru csak az eredeti állapotában képviseli az eladási ár értékét!

Amennyiben azt tapasztalom, hogy nem eredeti állapotban kerül vissza a termék (pl. használati nyomok, címke nincs rajta, nem eredeti dobozában és/vagy selyempapír nélkül érkezik vissza), értékcsökkentnek tekintem. Erről a jogszabály így szól: "Elállás esetén a fogyasztó számára csak a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használat biztosított, az ezen mértéket  meghaladó használatból, kopásból eredő értékcsökkenésért a fogyasztó felel. Az értékcsökkenés nagysága az elállással érintett termék jellege, értéke (vételára), valamint a fentiek szerinti használatból eredő kopás/elhasználódás mértéke alapján kerül megállapításra."

A visszaküldött áruk feldolgozása munkanapokon, munkaidőben történik, a beérkezett rendelések sorrendjében.