Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/739-0871

Gyerekcipő mérettáblázatok

A tökéletes méretválasztáshoz elengedhetetlen a gyermek lábának mérése!

 

Hogyan mérjük meg a gyermek talpának hosszát?

Olyan zokniban mérjünk, amit egyébként is viselni fog a gyermek a hétköznapokban. Csak akkor végezzük a mérést mezítláb, ha egyébként is úgy viseli majd a cipőt a gyermek, pl. szandál.

Állítsuk rá a kicsit egy papírlapra, és kérjük meg, hogy nehezedjen rá, majd rajzoljuk körbe a talpát, és mérjük le a nagylábujj és a sarok közötti távolságot (a lábujjak és a sarok közötti leghosszabb távolságot). Érdemes mindkét lábat külön-külön is megmérni, mert általában nem egyforma a két láb. Mindig a nagyobb méretűt vegyük figyelembe.

 

Az ajánlások és tudnivalók az adott terméknél olvashatók, igyekszem jelölni, hogy normál/keskeny/széles lábfejhez ajánlott-e. Ezt  érdemes mindig megnézni. Az alábbi mérettáblázatokban megtalálja az adott márka cipőinek belső talphossz méreteit.

Ha megérkezett a cipő, mindenképpen ellenőrizzük, hogy megfelelő méretet választottunk-e. Erre szolgál a mutatóujj teszt, mely annyit jelent, hogy ellenőrizzük, hogy a mutatóujjunk befér-e a gyermek sarka mögé.

 

Ha pont befér, akkor sikerült a méretválasztás, kényelmes lesz viselés közben és jól szellőzik majd, ha nem fér be az ujjunk, akkor kicsi a méret. Ha pedig több hely van a gyermek sarka mögött, mint a mutatóujjunk, akkor nagy a méret.

A mérettáblázatokban feltüntetett adatok a talpbetét/cipő teljes hosszát jelölik.

A pontos méretválasztás érdekében, kérem, tekintse meg az adott cipő termékadatlapján szereplő belső talphossz méreteket, melyek az adott cipő pontos talphosszát jelölik!

Gyártónként eltérés lehet a méretekben! 

 

Általános (gyártó által közölt) mérettáblázatok