Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/739-0871

Blog

Mi a jó méretválasztás titka, ha webáruházban vásárolunk gyermekünknek cipőt?

Gyerekcipő-sziget webáruház
2022.01.28 18:56
Mi a jó méretválasztás titka, ha webáruházban vásárolunk gyermekünknek cipőt?

Aki rutinos online vásárló, már tudja, hogy a legsarkalatosabb pontja az online gyerekcipő vásárlának, a méretválasztás. A meglátásom, hogy nem beszélünk róla eleget, pedig sok múlik rajta, és sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha körültekintően járunk el a választáskor.  

Amikor az ember „betér” egy gyerekcipő webshopba, hirtelen elé tárulnak a különféle márkájú, fazonú, szebbnél-szebb gyerekcipők, hirtelen választani is nehéz. Amikor nagyjából eldöntöttük, hogy nekünk melyik lehet a legmegfelelőbb cipő, akkor jön a méretválasztás. Mivel esetünkben a gyermek nem tudja felpróbálni a cipőt, így azt mindenképp fontos leszögezni, hogy a tökéletes méretválasztáshoz elengedhetetlen a gyermek lábának megmérése. Ezzel sokkal kisebb az esély arra, hogy mellélövünk a választással.

Ami nagyon fontos, hogy gyártó-és gyártó között is mindig akad eltérés a méretezésben, tehát soha ne támaszkodjunk arra, hogy most éppen xy gyártó bizonyos méretét hordja a gyermekem. Főként akkor ne, ha nem ugyanolyan márkájú cipőket veszünk időről-időre. Tehát mérjünk, mérjünk és mérjünk. 

Méréskor állítsuk rá gyermekünket egy papírlapra, kérjük meg, hogy nehezedjen rá teljes testsúlyával a lapra (igen, tudom, ez sok esetben nem egyszerű). Ezután rajzoljuk körbe a talpát, vagy tegyünk egy-egy vonást a !leghosszabb! ujjhoz és a sarokhoz, majd ezt kössük össze, és mérjük le. Körbe rajzolásnál is a két legtávolabbi pontot kössük össze, és mérjük le.

Ha megkaptuk a méretet, akkor a kiszemelt cipő gyártójának nézzük meg a mérettáblázatát, ahol minden méretnél szerepel, hogy hány cm a cipő belső talphossza! Általános szabály, hogy a gyermek talpméretére hagyjunk rá min. 0,5 cm max. 0,7-1 cm-ert. Téli cipőknél mindenképp javasolt 1 cm-ert hagyni, az őszi gyerekcipőknél illetve szandáloknál elegendő lehet a 0,7 cm is. Ez azért fontos, mert ha pont akkorát választunk, mint amekkora a gyermek lába, akkor az nem lesz kényelmes. Fontos, hogy legyen hely a lábujjaknak mozogni, illetve növekedni.

Plusz tipp: vannak esetek, amikor valamennyi eltérés van a két láb között, így érdemes mindkét lábat megmérni. Ha eltérést tapasztalunk a két láb között, akkor mindig a nagyobb méretet vegyük figyelembe.

 

Ha ez megvan, akkor már csak meg kell rendelni a kiscipőt. Ha megérkezett, mindenképp ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a méret. Erre szolgál az ún. mutatóujj teszt, ami nem mást jelent, mint hogy befér-e a mutatóujjunk a gyermek sarka mögé:

  • Ha pont befér, akkor sikeres volt a méretválasztás
  • Amennyiben nem fér be, akkor kicsi a méret,
  • Ha pedig túl nagy hely van a gyermek sarka mögött, akkor bizony nagy lesz a méret.

 

Ha pedig mindezt megtetted, és mégsem vagy biztos benne, hogy milyen méret lenne Nektek megfelelő, segítünk, keress bizalommal elérhetőségeink egyikén:

Tel.: +36/30-739-0871

Email: info@gyerekcipo-sziget.hu

 

Kellemes böngészést kívánunk!